Stockist Hoogtepunt: Archief 12

Stockist Highlight : Archive 12
We werken nauw samen met onze geweldige dealers. Misschien ken je er al een paar, maar misschien ook niet, en daarom starten we een reeks interviews met deze prachtige bruidswinkels. Als eerste het prachtige Archive 12 zoals verteld door hun oprichter Claire...
Winkelnaam: Archief 12
                                                                                   
Waar je woont: Belfast, NI

Wat maakt je winkel zo geweldig?

Ik denk graag dat we een heel andere sfeer bieden bij Archive 12. Ik wilde een ruimte creëren die opwindend was qua interieurontwerp, maar ook een super ontspannende plek om te zijn. Bijna iedereen zegt hoe cool onze winkel is en ik moet toegeven dat ik het daarmee eens ben! Gecombineerd met ons assortiment shit hot bridal collecties en accessoires, die allemaal exclusief zijn voor ons in Ierland en ik denk dat we echt een unieke ervaring bieden.
Hoe ben je begonnen in de bruidsindustrie?

Ik had eigenlijk de leiding over The Vintage Wedding Dress Company in Londen in 2008 (nu Charlie Brear) en toen ik naar huis verhuisde, wilde ik altijd al een coole vintage bruidswinkel openen in NI, want zoiets was hier niet . De eerste 2 of 3 jaar verkochten we alleen originele vintage bruidsjurken (denk aan Kate Moss vintage in plaats van 50's prom), maar toen begon ik ontwerpers te vinden die het soort jurken aanboden dat me echt raakte zoemde, en zo evolueerde Archive 12 tot het merk dat we nu hebben. High fashion, moeiteloze stijl voor de relaxte bruid.
Praat ons door een typische dag in het leven van een bruidswinkel...

Ik denk niet dat dit echt bestaat! als ik klanten heb, zal ik over het algemeen alle collecties voor de dag schoonmaken en voorbereiden, de kaarsen aansteken en een paar deuntjes kiezen om me op de been te houden! Als het een dag is waarop ik 'aan' het bedrijf werk, kan het van alles zijn, van klant follow-ups, planning van sociale media, accounts, planning van evenementen, website-updates of het schrijven van een blogpost. Ik hou ervan dat elke dag anders kan zijn, en je weet nooit wat er zal gebeuren.

Wat is het allerleukste aan je baan?
Het is zonder twijfel dat  moment waarop een klant besluit dat dit HAAR jurk is. Het is zo leuk en je kunt haar lichaam bijna zien bewegen en je gelukkig voelen als je het draagt. De lichaamstaal is altijd zo'n duidelijk teken voor mij, en ik vind het nog steeds overweldigend dat iemand een jurk uit ARCHIEF 12 zou kiezen!  Ik ben ook dol op het stylen van redactionele shoots voor bruidsfotografie. Het stelt me in staat om diep in mijn creatieve kant te graven en onze collecties te laten zien hoe ik me voorstel dat ze gedragen worden.
En het ergste…..

Hmm, er zijn bepaaldeimany moeilijke parts om een bedrijf te runnen. Maar als supergeorganiseerd persoon vind ik het behoorlijk stressvol als klanten het te laat hebben verlaten om te beginnen met zoeken. Het is zo frustrerend omdat ik echt iedereen wil kunnen helpen die door de deuren loopt, maar in werkelijkheid is het somsniet mogelijk om bepaalde jurken te bestellen als het tijdschema te krap is of het budget zal zich niet uitstrekken tot spoedkosten. Het is onaangenaam om te zien dat een klant van streek is omdat ze niet de jurk kunnen hebben waar ze echt van houden, dus meisjes, alsjeblieft, begin ten minste 8-10 maanden voor je date met zoeken!
Wat is je favoriete stijl in de Rewritten-collectie en waarom hou je van het merk?

Rgoed nu het is zonder twijfel de SOHO-jumpsuit. Het is zo'n flatterende vorm en staat iedereen goed!  Het is iets anders dan de norm en krijgt gegarandeerd de WOW van de andere bruiloftsgasten.Ik heb jaren gezocht naar een merk voor bruidsmeisjes waarvan ik dacht dat het onze collecties zou aanvullenen dat ook betaalbaar en trendy was, en ik ben heel blij dat ik Rewritten aan onze klanten kan aanbieden.   Ik hou van de eenvoud van de silhouetten en stof - geen gedoe, geen bling en zo comfortabel.
Je hebt zo'n geweldige selectie ontwerpers in petto - wie zijn je favoriete ontwerpers die je in huis hebt en waarom?

Ik ben helemaal weg van al onze merken en elk heeft een andere sfeer. Deze zomer komen er twee nieuwe Britse ontwerpers naar de winkel: BON BRIDE, die de meest verbazingwekkende minimale jurken heeft, en SHIKOBA BRIDE, die een bohemienachtige sfeer heeft met veel franjes.  Dus ik ben verheugd om te zien hoe ze bij onze klanten scoren.
Wat zijn de laatste trends in de bruidswereld dit jaar - waar moeten we op letten?

Effen jurken blijven een grote favoriet, en ik vind het geweldig hoe ze kunnen worden gestyled om bij je dag te passen... voeg een bloemenkroon toe voor een boho-look of houd het superglad met opvallende oorringen en sieraden.  Voor volgend seizoen denk ik dat getailleerde jasjes groot zullen zijn, in zowel effen zijden stoffen als een meer sierlijke geborduurde stof of pailletten. En hopelijk zien we ook veel meer kleur voor de bruiden, niet alleen voor de bruidsmeisjes.
Als je niet had gekozen voor een carrière in de bruidsindustrie, wat zou je dan hebben gedaan?

Ik heb altijd in moden of kostuum gewerkt, dus als de winkel morgen zou verdwijnen, zou ik weer gaan werken in Film & TV.  Maar als ik het allemaal opnieuw zou moeten doen en een ander pad zou kiezen, zou ik zeker een opleiding tot vroedvrouw volgen. Ik denk dat het weer een enorm moment is in het leven van een vrouw en het zou zo'n voorrecht zijn om er te zijn voor iemand die bevalt (ik heb het 3 keer gedaan en de vroedvrouwen zijn letterlijk engelen)
Tot slot, als je vast zou kunnen zitten op een onbewoond eiland met één beroemd persoon, wie zou dat dan zijn?

Ik denk dat ik een beetje gek zou worden als ik met slechts één persoon opgescheept zou zitten, maar misschien Russell Brand of Louis Theroux... Ik denk niet dat ik ooit geen dingen meer zou hebben om over te praten, en ik denk dat ze dat allebei zouden zijn best vrolijk in de situatie. Of Beyonce, zodat ze me al haar dansroutines kon leren.
    Dames, als u in Noord-Ierland woont (of zelfs niet), is Archief 12 zeker een bezoek waard. Volg ze op sociale media @archive12 of maak een boeking via hun website op www.archive12.com - de Rewritten-collectie is misschien dichter bij je dan je denkt.

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.