Höjdpunkt på aktieägaren: Arkiv 12

Stockist Highlight : Archive 12
Vi har ett nära samarbete med våra fantastiska återförsäljare. Kanske känner du till några av dem redan, men kanske inte, och därför startar vi en serie intervjuer med dessa vackra brudbutiker. Först ut, det underbara Archive 12 som berättas av deras grundare Claire...
Butiksnamn : Arkiv 12
Var du är baserad: Belfast, NI

Vad gör din butik så fantastisk?

Jag tycker om att vi erbjuder en väldigt annorlunda stämning på Arkiv 12. Jag ville skapa ett utrymme som var spännande inredningsmässigt men också en super avkopplande plats att vara på. Nästan alla kommenterar hur cool vår butik är och jag måste erkänna att jag måste hålla med! I kombination med vårt utbud av skitheta b ridal-kollektioner och accessoarer, som alla är exklusiva för oss i Irland och jag tror att vi verkligen erbjuder en unik upplevelse.
Hur kom du igång i bröllopsbranschen?

Jag brukade faktiskt leda The Vintage Wedding Dress Company i London år 2 008 (nu Charlie Brear) och när jag flyttade hem ville jag alltid öppna en cool vintagebröllopsbutik i NI eftersom det inte fanns något sådant här. Under våra första 2 eller 3 år sålde vi bara original vintage bröllopsklänningar (tänk Kate Moss vintage snarare än 50-tals bal), men sedan började jag hitta designers som erbjöd den sortens klänningar som fick mig att riktigt surra, och så Arkiv 12 utvecklats till det varumärke vi har nu. High fashion, enkel stil för den avslappnade bruden.
Berätta för oss genom en typisk dag i en brudbutiks liv...

Jag tror inte att detta existerar på riktigt! om jag har kunder i kommer jag i allmänhet att städa och förbereda alla samlingar för dagen, tända ljusen och välja några låtar för att hålla mig igång! Om det är en dag då jag jobbar "på" verksamheten kan det vara allt från kunduppföljningar, planering av sociala medier, konton, evenemangsplanering, webbuppdateringar eller att skriva ett blogginlägg. Jag älskar att varje dag kan vara annorlunda, och man vet aldrig vad som kommer att hända.

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?
Utan tvekan är det det ögonblicket då en kund fattar beslutet att detta är HENNES klänning. Det är en sån glädjefylld sak och man kan nästan se hennes kropp röra sig och känna sig glad när hon bär den. Kroppsspråket är alltid ett så tydligt tecken för mig, och jag tycker fortfarande att det är överväldigande att någon skulle välja en klänning från ARKIV 12! Jag älskar också att styla redaktionella bröllopsfotografier. Det låter mig gräva djupt i min kreativa sida och visa upp våra kollektioner hur jag föreställer mig att de ska bäras.
Och det värsta.....

Hmm det finns definitivt många svåra delar för att driva ett företag. Men som en superorganiserad person tycker jag att det är ganska stressigt när kunder har lämnat det för sent att börja leta. Det är så frustrerande eftersom jag verkligen vill kunna hjälpa alla som går in genom dörrarna, men i verkligheten kommer det vissa stunder helt enkelt inte att vara möjligt att beställa vissa klänningar om tidsskalan är för snäv eller om budgeten inte sträcker sig för att stressa avgifter. Det är tråkigt att se en kund som är upprörd över att de inte kan ha den klänning de verkligen älskar, så snälla för alla våra tjejers skull, börja leta minst 8-10 månader innan din dejt!
Vilken är din favoritstil i Rewritten-kollektionen och varför älskar du märket?

Just nu är det helt klart SOHO jumpsuiten. Det är en så smickrande form och passar alla! Dess något annat än normen och garanterat att få WOW från de andra bröllopsgästerna. Jag letade i flera år efter ett märke för brudtärnor som jag kände skulle komplimentera våra kollektioner och som också var prisvärt och trendigt, och jag är stolt över att kunna erbjuda Rewritten till våra kunder. Jag älskar enkelheten i siluetterna och tyget - inget krångel, inget bling och så bekvämt.
Du har ett så stort urval av designers i butik - vilka är dina favoritdesigners som du bär och varför?

Jag älskar absolut alla våra varumärken och var och en erbjuder en annan atmosfär. I sommar har vi två nya brittiska designers som kommer in i butiken - BON BRIDE som har de mest fantastiska minimala klänningarna och SHIKOBA BRIDE som har en bohemisk atmosfär med massor av fransar. Så jag är spänd på att se hur de går ner hos våra kunder.
Vilka är de senaste trenderna i brudvärlden i år – vad ska vi hålla utkik efter?

Enkla klänningar fortsätter att vara en fast favorit, och jag älskar hur de kan stylas för att passa din dag... lägg till en blomkrona för en boho-look eller håll den supersnygg med några uttalade örhängen och smycken. Till nästa säsong tror jag att skräddarsydda jackor blir stora, i både enfärgade sidentyger eller ett mer utsmyckat broderat tyg eller paljetter. Och förhoppningsvis kommer vi att se mycket mer färg för brudarna också, inte bara tärnorna.
Om du inte hade bestämt dig för en karriär inom bröllopsbranschen vad hade du gjort istället?

Jag har alltid jobbat med mode eller kostym, så om butiken försvann imorgon skulle jag återgå till att jobba inom Film & TV. Men om jag fick göra om allt och välja en annan väg skulle jag definitivt utbilda mig till barnmorska. Jag antar att det är ytterligare ett stort ögonblick i varje kvinnas liv och det skulle vara ett sådant privilegium att få vara där för någon som föder barn (jag har gjort det 3 gånger och barnmorskorna är bokstavligen änglar)
Slutligen, om du kunde sitta fast på en öde ö med en känd person vem skulle det vara?

Jag tror att jag skulle bli lite galen av att vara fast med bara en person, men kanske Russell Brand eller Louis Theroux... Jag tror aldrig att jag någonsin skulle få slut på saker att prata om, och jag tror att de båda skulle vara ganska glada i situationen. Eller Beyonce, bara så att hon kunde lära mig alla sina dansrutiner.
    Mina damer, om du är baserad i Nordirland (eller till och med om inte), är Archive 12 väl värt ett besök. Följ dem på sociala medier @archive12 eller gör en bokning via deras hemsida på www.archive12.com – Rewritten-samlingen kan vara närmare dig än du tror.

    Lämna en kommentar

    Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.